Zoeken in deze blog

TRANSLATE to your own language

17 mei 2013

Witlof Rolletjes Classic วิทโลฟ โรลเล็ทเจส คลาสสิค

Against my blog concept.....but it's delicious and as requested.....
Voor mijn Thaise vrienden...hier is het recept van deze over heerlijke witlof rolletjes classic! 

สำหรับเพื่อนๆชาวไทยนะจ๊ะ ทำแล้วขึ้นโต๊ะหรูๆได้เลย อร่อยมาก มาก มาก 

เครื่องปรุง: ผักวิทโลฟ (หรือผักที่รสชาดออกขมๆ) ชีส นม แป้งอเนกประสงค์ เกลือ พริกไทย Nutmeg แฮม เนย น้ำ มันฝรั่ง (1kg.) ไข่

Ingrediënten: Witlof (chicory, endives), kaas, melk, bloem, zout, peper, pakje ham, boter, water, aardappels, ei
ผักวิทโลฟ, Witlof (chicory, endives)
ม้วนผักวิทโลฟที่ผ่า 4 ซีกแล้วด้วยแฮม ในถาดที่จะอบ
Halveer de witlof in 4 lange stukjes en rol de ham over 
วิธีการอบผักวิทโลฟในกระทะ: ทอดโดยการใช้เนยในกระทะที่สามารถปิดผาได้ ทอดให้เหลืองทุกด้าน ปรุงรสด้วยเกลือและพริกไทยนิดหน่อย จากนั้นเดิมน้ำประมาณ 1 แก้ว และปิดผาหม้อให้ผักสุกนุ่ม (ประมาณ 20 นาที) 
Witlof koken: bak de witlof met de boter in een stoofpan tot ze goudbruin zijn. Daarna voeg 1 glas water toe en doe het deksel dicht. Laten ongeveer 20 minuten koken tot de witlof boter zacht zijn. Beetje vocht is geen probleem, deze kunt je laten in de kaassaus gebruiken. 
าดซอสชีส โรยหน้าด้วยชีส Kaassaus over de witlof rolletjes en strooi de kaas weer over. 
การทำซอสชีส : ใช้เนยประมาณ 75-100 กรัม  ไฟอ่อน  พอเนยเริ่มละลาย เติมแป้งอเนกประสงค์  3  ช้อนโต๊ะ  คนให้แป้งและเนยเข้ากัน จะเหนียวติดกันเป็นก้อน จากนั้นเติมนมประมาณ 300 มิลลิลิตร ถ้าข้นไปก็เติมนมได้อีก ตามชอบ ต้องไม่ข้นไปและจางไป คนให้เข้าและเติมรสด้วยน้ำที่ออกมาจากวิทโลฟที่อบไว้ ปรุงรสด้วย พริกไทย เกลือ Nutmeg นิดหน่อย สุดท้ายเติมชีส 200 กรัม (ประมาณเอานะคะ ชอบเยอะ เติมเยอะ) กวนให้เข้ากัน จนเหนียว หนืด ซอสเป็นอันใช้ได้ค่ะ ซอสนี้สามารถใช้กับลาซานย่าได้ อร่อยทีเดียว
Ingrediënten voor de kaassaus: 75-100 gr. boter en een pan, laag vuur. Als de boter smelt, voeg 3 eetlepels bloem toe, roeren tot ze goed gemengd zijn. Daarna doe de ongeveer 300 ml. melk in de pan en roeren. Je kunt ook wat meer melk toevoegen maar de saus moet niet te dun zijn. Ik gebruik de vocht van de gebakken witlof in de saus. Deze geeft meer smaak aan de saus. Kruid met zout, peper, nootmuskaat en 200 gr. kaas (meer kaas is ook lekker). Roer tot ze de saus textuur geeft. 

อบในเตาอบ 200 CC เวลา 30 นาที ให้ออกหน้าตาแบบนี้นะจ๊ะ
200 CC, 30 minuten in de oven. 
เสริฟพร้อมมันฝรั่งบดServeer met de aardappelpuree
วิธีการทำ : มันฝรั่งปอกเปลือกต้มแล้ว พร้อมบดในขณะที่กำลังร้อนๆ  เครื่องปรุงคือ ไข่ไก่ นม เกลือ พริกไทย  บดให้เข้ากัน ถ้าชอบแบบมันๆ สามารถเติมเนย หรือครีมได้ (แค่นี้ก็อ้วนแล้ว) 

Aardappels puree maken: Puree gekookte aardappels met een ei, melk, zout en peper. Als je het romig wilt, kunt je ook room of boter toevoegen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten