Zoeken in deze blog

TRANSLATE to your own language

19 maart 2013

Thaise soep met gehakt en Chinese kool ต้มจืดหมูสับ


Wij eten  veel groenten en wij proberen onze twee kinderen de groeten te leren eten. De koelkast is vol met de groenten want wij kopen meestal groenten bij de lokale groente winkel, Goudgewas bij Rodeschool (die was een keertje ook op TV). Kelly vindt soep lekker en het maakt niet uit welke soorten soep het is, behalve pittige soep. Vandaag heb ik wat meer tijd om te koken en ook meer foto's kunnen maken. Ik heb de soep langer gekookt en makkelijker voor de kleine om te eten.

ตู้เย็นเต็มไปด้วยผักค่ะเพื่อนๆ เพราะซื้อทีแบบเหมาหลายกิโล ถูกกว่าซื้อย่อย และมีเจ้าประจำที่เป็นร้านขายผักประจำท้องถิ่น เราก็เลยกินผักกันได้อย่างจุใจ พยายามให้เด็กๆเรียนรู้ในการกินผัก ต้องให้ลองหลายๆครั้ง และมีความพยายาม และหาความหลากหลาย บางอย่างต้องใช้เวลานานเหมือนกัน นิตาชอบกินซุป เลยทำบ่อย เพราะกินง่าย วันนี้มีเวลาถ่ายรูปตอนเตรียมของเพราะสามีทำงานที่บ้าน อยากลงรูปเยอะๆ เหมือนกันค่ะ แต่ส่วนใหญ่จะยุ่งกับการทำ และเพลินจนไม่ได้ถ่ายรูป แต่จะพยายามลงรูปเยอะแล้วกันเนาะ 

Ingrediënten:

Half om half gehakt (gemarineerd in soja saus, zwarte peper), Chinese kool, wortel, White radish, lente ui, selderij, zwarte peper, koriander zaad, knoflook en een bouillon.

วัตถุดิบก็ตามรูปเลยค่ะ 
หมูสับ (หมักซอสปรุงรส และพริกไทยดำ) ผักกาดขาว หัวผักกาดขาว แครอท ต้นหอม ขึ้นไช่ เมล็ดผักชี พริกไทยดำ กระเทียม และซุปก้อน

Geserveerd met gefrittuurd knoflook. De Kinderen vonden het heerlijk!
เสริฟพร้อมกับกระเทียมเจียวนะจ๊ะ เด็กๆอร่อยกันใหญ่ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten