Zoeken in deze blog

TRANSLATE to your own language

12 maart 2013

Hartige spinazie taart met gehakt เค้กผักโขมหมูสับ

Kids love this!......Kinderen houden altijd van het eten die knapperig is. Bladerdeeg is een "must" die altijd in de diepvries moet zijn. Dit gerecht heeft eigenlijk niks met Thais eten te maken maar doordat dit veel groeten in zit, maak ik dit vrij vaak voor Collin en Kelly. Ze eten het erg graag en dit is ook een manier om de groenten de kinderen aan te bieden. 

Ingrediënten
1 pak bladerdeeg, 1 zak spinazie, 2 uien, 200 gr. half om half gehakt, 2 eieren, 100 ml. melk, boter, zout, peper (en restjes penny van de andere dag)

Het maken: 
- Doe de fijne gesneden ui in de boter en bak ze ongeveer een paar min. Voeg de gehakt toe en bak tot ze gaar zijn. Kruid met peper en zout. Daarna bak de spinazie en laat in de wok even rusten.
- Klop de eieren met melk in een kom, kruid met peper en zout. Met extra kaas is het ook extra lekker. 
- De bladerdeeg heb ik bij Lidl gehaald. Er zijn 6 bladeren maar je hebt slechts 5 nodig. Eerst boter op de vorm. Als de bladerdeeg beetje ontdooid is, plak ze alleen op de rand van de bakvorm. Hoef niet op de bodem, anders worden ze niet knapperig. De kinderen willen toch liever de deeg bijten. 
- Daarna schep de spinazie in de bakvorm en giet de mengsel van de eieren in de vorm. Als je nog ei-geel over hebt, mag je ook op de bladerdeeg opsmeren voor de mooie kleur. (ik was gisteren dat vergeten!) :-) 
- In de oven: 180 C --> 35 min. 

Ook lekker met broccoli! Eet smakelijk. 


เมนูนี้เด็กๆชอบมาก เพราะแป้งที่ใช้อบกรอบมากๆ เรียกว่าเป็นอาหารหลอกเด็กให้กินผักก็ว่าได้ ทำง่ายมากจ๊ะเพื่อนๆ ไม่รู้ว่าแป้งแบบนี้เรียกในภาษาอังกฤษว่าอะไร เป็นแป้งพายหรือเปล่าก็ไม่รู้ ซื้อได้ตามตู้แช่แข็ง เหมือนโรตี ค่อนข้างมีเนยเยอะ คล้ายๆกับครัวซองท์ ถ้าบ้านไหนมีเตาอบ ขอแนะนำเมนูนี้เลยนะ 

เครื่องปรุงส่วนผสม
แป้งสำเร็จรูปแบบแผ่น 1 แพ๊ค ผักโขม 1 ถุง (ประมาณ 400-500 gr.) หมูสับ 200 gr. หอมใหญ่ 2 หัว ไข่สองฟอง นม 100 ml. เกลือ พริกไทย เนยสำหรับทาขอบถาดอบ (เพนนี ขอแถม เพราะเหลือจากวันก่อน เสียดายไม่อยากทิ้ง) 

การทำก็ง่ายมากๆ 
หอมหั่นให้ละเอียด และผัดกับเนยเพราะจะหอมกว่าน้ำมัน จากนั้นใส่หมูสับ เติมเกลือ พริกไทย และผัดผักโขม ไม่ต้องสุกมาก พักไว้ 
ตีไข่และนมใส่กัน ปรุงรสด้วยเกลือและพริกไทย ถ้ามีชีส ใส่ไปด้วยจะอร่อยมากกว่าเดิม (แต่อ้วนนะ)
จากนั้นก็ทาถาดที่จะใช้อบด้วยเนยให้ทั่ว และใช้แผ่นแป้งแปะตามขอบ ไม่ต้องสวย ไม่ต้องเอารองพื้นถาดเพราะมันจะไม่กรอบ และจะแฉะ ทำให้เด็กกิน เขาจะชอบให้แป้งอยู่ด้านบน และขอบๆ จากนั้นตักผักโขมที่พักไว้ใส่กลางถาด ราดด้วยไข่ที่ตีไว้แล้ว ถ้ามีใข่แดงเหลือหรือนมก็ทาแป้งก่อนอบไปด้วย จะทำให้เหลืองสวย แต่เมื่อวาน ลืมค่ะ (แฮ่ะๆ) 
อบใช้ไฟประมาณ 180 C = 35 นาที 
ผ่านไปซักครึ่งทาง หันถาดด้านในออกด้านนอกด้วยนะจ๊ะ จะได้สุกและเหลืองทั่วกัน 

ถ้าไม่มีผักโขม ใช้บล๊อกโคลี่แทนนะจ๊ะเพื่อนๆ อร่อยมาก สารอาหารครบถ้วน เด็กๆและคุณพ่อกินจนหมดถาด แม่อึ้ง ปลื้ม เปลือง แต่มีความสุขค่ะ


Geen opmerkingen:

Een reactie posten